?colorful? de?? ?? ?????Cobalt Flowers? ????? ?? ???Rating: 4.5 (11 Ratings)??125 Grabs Today. 37104 Total
Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account and go to "Manage Layout" from the Blo BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Wednesday, 3 July 2013

gembira dan sedih aku................

GEMBIRA..;) alhamdulillah.....aku dh habis belajar...hujung tahun 2012 yg lepas...selepas 3 bulan mengnggur....kerja sambilan mengambil upah kerja kampung..akhiryer...dapat surat posting kerja....alhamdulillah yg teramat sangat....bersyukur...dapat tempat kerja dekat dgn adik beradik aku...hospital banting selangor.....alhamdulillah....bermulanya kerjaya aku sebagai seorang jururawat...;)...aku gembira dapat jadi insan yg berjaya n dapat berbakti dgn masyarakat....;)..yg paling penting mak n ayah dpt melihat anaknya bekerja sbg penjawat awam..itu doa n permintaan meka..alhamdulillah..doa emak,bapak,family n semua....penguat semangat aku tuk berjaya sekarang.. sedih....;'( disaat aku menerima berita gembira, aku dipanggil kerja....insan yg paling aku sayang..pergi meninggalkan aku...siapa lagi kalau bukan kekasih hatiku....4tahun kami bersama....bila habis belajar pastinya..saat nie yg aku tunggu2..mengukuhkan lagi hubungan kami ke satu ikatan yg sah..namun...mungkin ini telah tertulis dlm suratan takdirku..kami tidak bersama...berita gembira yg aku inginkan sampaikan...menjadi titisan air mata yg berlinangan...dia memutuskan hubungan kami tanpa alasan yg munasabah..pe salah aku...sampai hati buat iela macam nie..puas aku merayu2,,meminta simpati mohon jgn putuskan hubungan ini....namun dia berkeras,tetap dgn keputusannya...muktamat!!!.awak langsung tak nak tgk muka saya..sampai hati awak...puas aku bertanya sebab yg sebenar...akhirya dia mengakui ada insan lain yg bertakhta dihatinya...hancur luluh hatiku...terduduk aku..meratapi perpisahan ini...begitu mudah awak tinggalkan saya..mana janji2 awak..nk tunggu saya...saya dh hbs belajar..mana janji awak nk kawen dgn saya..nk jaga saya sampai hujung nyawa...sampai hati awak buat saya terluka...sebelum kita putus..dalam diam awak couple dgn org lain..awak...awak betul2 kecewakan saya...awak tahu tak betapa saya sayangkan awak sangat...setiap hari saya doakan yg baik untuk hubungan kita..saya tahu kita berjauhan..tapi saya tak pernah curang...jauh sekali lupakan awak...saya pegang janji awak..jujur dgn hubungan,jaga diri n maruah ditempat orang..saya tak pernah lupa..awak semangat saya....habiskan belajar..awak kata akan tunggu saya...kenapa awak tipu saya..main2kan hati n perasaan saya...kenapa awak beri harapan palsu kepada saya...mungkin ini ujian buat saya...saya tak berdendam dgn awak...hanya allah sahaja yg tahu betapa hati saya hancur diatas apa yg awak lakukan...dulu awak kata xkisah saya org kampung..bukan org kaya...xde kerjaya..xde paras rupa..baru saya sedar yang saya amat menyesal mengenali diri awak...setia dgn awak...saya tak tahu macam mana nk jalani hidup ini...ya allah bantulah hambamu ini untuk menjalani kehidupan yg lebih baik selepas ini...amin...mudah2an nama awak,wajah awak,kenangan2 bersama awak sebelum ini hilang terus dari ingatan saya...walaupow ditakdirkan suatu hari nanti kita ditakdirkan berjumpa...mungkin awak antara salah seorang pesakit saya...saya harap saya xkenal langsung dgn awak masa tuh...memang agak kejam tetapi terlalu benci dengan awak...harap maklum...... kuatkaan semangat seminggu sebelum mulakan kerjaya...memg xde semangat langsung nk kerja...frust giler...hehe...patut arrr de yg bunuh diri sbb putus cinta..aku dh rasa..padam muka aku..percaya sgt dgn lelaki...aku harap sgt aku kuat nk hadapi semua dugaan ini walaupow air mata ini tetap mengalir..bila ntah nk berhenti..inilah akibat terlalu syg..cinta n jujur dgn kekasih yg tak tahu endingyer...ermmm....alhamdulillah allah mendengar keluhan hatiku..aku dpt wad yg paling sibuk..medical..bersyukur teramat sangat ...walaupow bz..aku suka..sekurang2nya aku tak meratapi perpisahan ini...tp bila xkerja..jadi tak betul..meroyan..hehe....buntu semua ada..tapi bila kerja no satu...aku paling suka..bz..bz..bz..tak tahu sampai bila nk mcm nie...biarlah cinta tuh...aku xnk jadi hamba cinta dah..kuatkan semangat jalani hidup mcm org biasa..enjoy...nk kumpul sikit2 pe yg aku nak...lelakii...sangat meyakitkan...hehe....cukup2lah cinta yg tak kemana...cukup2lah kenangan2 yg lalu..indah2 pow jadi cacat cela dah...aku ingat pe yg kau buat...cermin diri dulu untuk kenal lelaki bandar,kaya,bekerjaya........haha....sekarang saya dh terima sikit hakikat yg awak bukan milik saya...saya dh xkisah...lagipow kenal awak dari zero..masa tu awak zero..xde paper..skrg saya faham..awak dh bagus...saya sedar yg saya memang xlayak untuk awak...girlfriend awak ada semua untuk awak...cantik,bergaya,org bandar,bekerjaya....terima kasih byk2 sbb sedarkan saya dari lamunan..;)..alhamdulillah disaat aku kesedihan emak,ayah,n family masih ada disisi....terima kasih allah..alhamdulillah..;)

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)