?colorful? de?? ?? ?????Cobalt Flowers? ????? ?? ???Rating: 4.5 (11 Ratings)??125 Grabs Today. 37104 Total
Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account and go to "Manage Layout" from the Blo BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, 31 May 2010

dah lik kjer seperti biase..;p



........sayer..;p.....





salam sume....;p

sihat ker?

rindunyer kat kamoo sume..;p



dah 5 hari tak buke blog...

maaf yer....

kiter baru lik dari bercuti..;p

maaf...

hari nie tak dapat nak jln2 bce blog kekawan sume..

insyaallah....dilain mase





hari nie dah mule keje seperti biase...

sonokyer..

horey3....;p





besok dah 1 june...

pejam celik..pejam celik..

sekejapyer mase berlalu...

rasa mcm baru je masuk bulan 5




bulan nie banyak masam manis..

de mcm2 rse..

paling banyak dugaan buatku...

bile bulan nie aku selalu tak sihat..

pelbagai penyakit silih berganti..

ya allah..

hebatyer ujian yg kau diberikan...



sakit yg paling kerap pastinyer..

demam panas berulang..

tak sangka...

hari nie bersuke ria..besok tetibe demam panas.

ermmm...

sabarlah zila...



paper pow...

selamat tinggal bulan mei 2010..;p



selamat datang bulan june 201..;p


ceria2 selalu...

Tuesday, 25 May 2010

aku mula bercuti esok & balik kampung..;p





kekawan sume..






mulai esok aku mula bercuti...;p


bercuti selama 5 hari...




kemana arah tujuanku???

semestinyer akan pulang ke kampung halaman ...

kg sg payong,selekoh,bagan datoh perak..;p






dah lme tak lik kampung...


rindu kat mak n ayah dan adik kesayanganku sorang tuh

esok kak iya nak lik kg dah..tunggu tau..;p

tapi kak iya sakit mata..

harap takde sesaper yg berjangkit dgn aku..;'(






cuti nie pow bukan suke2..

cuti de sebab ..

aku tak suke cuti..

sesekali ambik cuti..

aku akan ambik cuti lama..

tu perangai aku..

ewah3..mcm company sendiri lak..;p






jumaat sampai ahad umah my cousin kenduri..

aku kne tolong mak wt something..

de tempahan dari my untie..;p

sape lagi yg nak diharapkan..

tinggal sorang nie je anak dara mak yg lum kawen.

hehehe..;p






selain tu..nak settlekan keperluan study..

nak jumpe org..nak wt tu,,nk wt nie

mcm2 yg nak kne uruskan....

nie je time yg ada..






walaupow tak tahu lg tempat study...

tarikh je dh tau..

mungkin lambat kot kkm nk kasi surat..

janganlah bg surat last minute..


memang haru biru nanti..

tak prepair paper barang lagi...

aku masih menunggu..

huhuhu..;'(




kekawan sume....

doakan kiter selamat sampai n kembali ye kekawan..;p

terima kasih...;p




selamat bercuti gak wt kekawan sume...;p
bye2...







aku sakit mata.;'(

salam sume...


hari nie aku sedih..;'(

sedih kerana per??
sebab tetibe kne sakit mata..


memang aku dh perasan dr hari ahad yg lepas..
mata sebelah kanan aku mcm lain mcm jerk..
merah jerk..
aku biarkan jerk..
mungkin masuk habuk kot


malam tadi..
sebelum tido mcm biase cuci muka..
dan memang perkara biase sebelum tido aku akan sikat rambut aku dlu
baru tido..


so sambil2 sikat rambut..aku tengoklah cermin
ish3...
nape mata sebelah kanan aku makin merah....???
aku de wt paper ke td..
sebelah kiri pow de gak...


aku suh nurul n dayah tgk..
meka kater sah aku kne sakit mata..
huhuhu


so..
nak sahkan aku sakit mata ke tak..
bangun pagi nk solat..
memang mata tak mau buka..
pastuh berair n de banyak tahi mata lak tuh..

terus aku kater gn nurul n dayah..
aku tul2 sakit mata lah...
pedih..berair lak tuh...;'(


pagi tadi aku tetap kjer gak sbb dayah off...
sebelum tuh cek kt doktor lg..
sah sakit mata
terus aku pakai spek..


buat pertama kalinyer aku pakai spek mata..
rse segan,malu pow de.
patient yg dtg sume terkejut..
de gak yg kter aku ske2 nak pakai..
masyaallah...tak kose aku suke2 nk pakai
susah owhh...
kjer pakai spek..
nampak len..gelap jerk
doktor kter aku mcm datin..
boleh ke???


nie pow terpaksa pakai..
kalau tak..jgn harap..


aku dh pakai ubat titis n mkn ubat..
harap2 esok kembali ok seperti sediakala...;p



kekawan sume...

doakanyer agar sakit mataku ini cepat sembuh..

terima kasih kekawan..;p

Monday, 24 May 2010

angin tak bape baik..;p

malam nie tak kjer..
ermmm..
klinik selalu tutup..


sebab per..
tu aku no komen..
ikut suka hati doktorlah..;p


kekadang boring gak..
banyak rest..
tapi best gak sbb gaji tak potong pow..


hari nie kjer mcm biase..
sampai petang jerk..
patient ramai.
tak putus2..
syukur alhamdulillah...;p
de kjer nk wt


yg tak bestyer...
dayah tak de mood..
angin die tak baik..
asyik nak marah jerk..
sakit jiwa gn perangai die..



tadi..
aku tegur die..
ko pesal hari nie..
sume kjer tak jadi..
mood tak baik jerk...
nak mengamuk jerk..
nasib kitorang angin baik..
kalau tak mesti perang...;p


dayah kater ntah..
nak period kot
tu pasal angin die tak baik..
asyik nak marah je...


owh..
patut arrr...
aku pow malas nak tegur time die marah
nanti jadi lain lak...



mungkin kot..
nie kan dh nak akhir bulan...????


hehehee..;p


begitulah kaum wanita...
antara tanda2 nak period..

aku pow tak terkecuali..
tak leh nak tolong..
nanti ok sendiri..;p

sempoi ke aku????..;p


time g tambun..sempoi jerk..;p





depan pintu masuk tambun world..;p





rugi tak tangkap gambar banyak2..;'(



aku sempoi????


ye ker???..;p


mungkin kot..cikit2


hehee..;p



mlm tadi borak2 dgn dayah n nurul..


nanti kalau nak g mandi manda nak pakai sluar mcm kt atas tulah


pastuh meka kater nak g mndi mne???


alah..g mandi sg bil ke ..atau kt mne2lah..



meka kater...


pelah..tak sesuai langsung..


cube tgk cermin dulu pergi mne2...


sesuai ke tak pakaian dipakai..



wahhh...


walaupow de gak sedikit kecik hati..tapi aku tetap senyum..;p


salah ke kalau nak g mandi pakai mcm tuh


nanti tempat mndi basah gak..


pakai lawa2 pow..basah gak



meka kater malu bawa aku kalau pakai mcm kt atas..



ye kekawan..


gambar kt atas tu time aku g tambun dgn meka hari tuh


mungkin pelik kan...


mungkin korang akan cakap tak malu ke..mcm baju nak tido jerk


aku tak malu pow..lagi selamba delah..


ada aku kisah org nak kater per..



sebelum g tambun isi minyak dulu


aku keluar dari kereta..


sume orang kat petronas tuh pandang aku semacam jerk..


yolah..kitorang gerak awal..kul 8pagi


time cuti lak tuh..


konfemlah org fikir..nie mesti baru bangun tido


baju mcm baju tido..




ahhhhhh...


aku pedulik hape..kalau meka nak kutuk


aku hepi jerk..nk g mandi je kekawan


mau bersuka ria..


tak usik org pow..


jalan2 pow gune wet sendiri..


so tak yah nak pakai kemas2..



aku pakai sempoi mcm tuh


sbb senang..sampai tambun je aku terus g mandi..


main2 air n aktiviti lain


tak de kjer nak salin baju lg..


lg pow baju lawa2 nk campak mne..


locker punyer kecik..mahal lak tuh..


tak berbaloi2..rugi3...


hehehe..



habis mandi baru pakai cantik2..


sbb dh nak lik..


no main2 air lg..


tu baru betul..


hehee..;p



so ...sempoi ke aku???


no komen...;p




Sunday, 23 May 2010

aku alah dengan benda nie..;'(



semburan ridsect sgt bahaya bgku...;'(






wahh..

tetibe citer pasal alah2 nie..

nape erk???




nie kes malam tadi....

malam tadi....pas nurul balik dari berdating...

smpai tgh mlm minah nie berdating...;p

aku minta die ridsectkan bilik...

ridsect bawah katil jerk sbb mcm banyak nyamuk



ketika aku tinggal sorang2 semalam..

aku dh kemaskan bilik..

dr mcm tongkah pecah..

dh jadi bersih..

aku kemas habis bilik tuh..

aku pow naik menyampah tgk bilik sendiri..

dh tak rupa bilik..

nak tggu meka wt..ermmm

berabad...

so drpd tak wt paper..baik kemas

de gak udara nak bernafas..hehee..;p



nak dijadikan cerita...

aku suh die tutup kipas sebelum ridsect..

biarkan beberapa minit ..baru pasang kipas

time tuh aku kt toilet



bile masuk je bilik...

tak bernafas aku wei...

nurul....

ko ridsect bape tan nie...???

terus aku lari keluar...

ya allah..




memang tak bernafas aku..

seriussss.....aku alah pada spray2

dan segala asap2..

tak kisahlah asap pembakaran ker..

asap rokok ker...

cikit jerk aku dh semput...



macam semalam...

terbatuk2 aku...

pernafasan konfemlah aku semput..

walaupow aku takde semput..

huhuhu..

menangis gaklah malam tadi..

pernafasan kiter tak baik..

lme nak bg stabil



nurul kater die spray setiap penjuru bilik..

wahhh..

patutlah akak semput..

siap aku kater..

ruang bilik kiter kecik jerk..

bukan ruang mcm klinik..

ko spray banyak2 mcm nie..

mau akak tak mau tido..

semput..

pasni tak baik gak..

terpaksa ko wt neb untuk akak..

hehee..;p



so untuk bg hilang bau2 spray tu

pintu bilik terpaksa dibuka..

biar udara masuk

aku still duk luar bilik..

tak mau masuk selagi bau2 spray nie tak hilang



memang aku tak leh tido semalam..

sampai pagi baru leh tido..

pagi tadi..

pernafasan aku pow lum ok

dgr lagi mcm semput2

huhuhu...;'(



adakah aku de gejala sakit semput atau lelah..;'(

tak nak2...


AF8 dah habis..;p



juara af8 shahir..;p



tahniah buat shahir....

selaku juara taf8...2010

sejarah berulang kembali mcm af3 time mawi dulu..



mse af3..mawi dah terkeluar..pastu masuk lik

dan jadi juara af3..

sekarang ia berlaku kat shahir juga..

keluar n masuk lik jadi juara..

suara die memang sedap bg aku..

sampai nurul n dayah pow syok kt die..

meka kater suara shahir suara jantan...

ewah3....;p..over nampak



paper pow lagu single die memang best..;p

tempat kedua adira..

ketiga daus..

keempat maulana..

kelima iwan..;p



mari kiter nyanyi sama2 lagu single shahir..

macho giler suara die..;p

mesti lagu meletup..

bak kater paknil..aura suci gituh..





lirik lagu kebahagiaan dalam perpisahan..

penyanyi shahir af8 2010..;p



Tak perlu ucapkan sepatah kata

Kerana lantang terbaca dari muka

Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa

Mungkin magisnya sudah hilang




Tak perlulah kita mencuba lagi

Betulkan kesilapan perhubungan ini

Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan

Manakah agaknya cinta kasih?




Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar disinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama semakin rekah

Menimbulkan tanya apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan




Tiap titis airmata kau tangiskan

Ku dah cukup menampung selautan

Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam

Kerana cuba menafi realiti




Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar disinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama semakin rekah

Menimbulkan tanya apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan




Saturday, 22 May 2010

sunyinyer bile keseorangan...

salam sume..;p

selamat petang...



hari nie kiter tak kjer....



sunyilah kekawan...

bile tinggal sorang2 kat hostel


kekawan tak ada..

masing2 pergi bersuka ria bersama pasangan..

aku???



nak g tanjong malim...

ditegah oleh nurul...

suh tunda hari lain..

amboi2 die nie..

sesuka hati nak suruh kiter tunda...

kamooo tuh???

boleh tunda hari dating kamoo x??

konfem tak leh kan...

hehee...;p



ermmm..

gurau jerk....

nak g dating ..pergilah

kiter ok jerk..

mcm tak biase lak tgk kamoo g dating

hehehe..;p



kiter duk rest jelah kt hostel..

layan bluesssss...;p



de sape2 nak temankan tak??

Friday, 21 May 2010

sonokyer bile gaji naik...;p..horey3



gambar hiasan..;p




hari nie masuk ..tut..tut...

hehehe..;p

suke...




kali nie dapat awal lak...

alhamdulillah..

kerani takde minggu depan..

so hari nie dh siap masuk



tapi besok baru baru leh ambik

ermmm..

tak kisahlah...



tadi tengah tengok3 buku gaji...

ermmm...

tetiba nampak.....something..

wahhh..horey3..

rezeki3......suke




aku ingatkan tak dapat...

rupa2nyer dapat...

wahh..senyum lebar aku..

penambahan tut..tut..

alhamdulillah sangat...;p

tq doktor n zaki...




baper tu tak yah tyerlah..

aku rse gaji korang lagi tinggi..

bagi aku nie dh berbaloi3...;p



patutlah tangan nie asyik tergaru3..

rupayer de durian runtuh...

horey3....;p

malam nie + sabtu + ahad tak kejer....ermmmmm

salam sume...;p


hai2...
tak tahulah hati nie rse sonok ke..ceria ker..
sebab per???


hari nie aku rse mcm kejer main2..
doktor lah.....punyer peel...
kekadang tak faham aku...
hehehe...;p

pagi tadi kjer sampai kul 12.30 jerk...
tu perkara biaselah..
hari nie kan hari jumaat...
rest awal..


sambung petang kul 2.30..
sepatutyer sampai kul 5 atau 5.30 kejer..
tapi nie lain lak..
kul 3.30 dah tutup klinik...


malam lak tak kejer..
memang syukur sgt sebab banyak rest..
rest2 nie pow doktor tak tolak gaji..
die memang baik..


tapi besok cuti
ahad pow cuti...
sebab per???
sebab doktor nak g wt latihan memanjat gunung kat cameron highland..
bulan 6 nanti lagilah banyak cuti...
doktor mau pnjat gunung kat indonesia...
lagi aku pening nak g mne lak???
cuti2 nie...


wahhh...
aku ok jerk cuti ke tak..
bg aku sama jerk..
aku lebih suke..kejer..
sebab per...


cian sama aku..
selalunyer aku duk terperap dlm hostel..
kalau tak..balik umah makcik kat tg malim..
tapi balik kat sne sama je mcm aku tak balik
sebab aku tetap duk terperap dlm umah..
nak g mne2 mne de kenderaan..
memanglah umah makcik tu de motor..
tapi semenjak angah buat hal..
aku tak berani nak bawa motor..
susahkan menumpang umah orang..????
susah kan kalau nak pinjam barang orang..???
mesti semua ape yg kiter buat diperhatikan..
de je salah silap..walaupow kiter tak wt salah pow


itulah...
kesian aku..
duk hostel pow mne de kawan
dayah dh tentu balik umah mak die..
umah die dekat jerk..
nurul lak kalau cuti time nie jerk konfemlah g berdating
aku????



jgn tyer nape aku tak kua dgn bf gak
dia jauh...
cuti pow kekadang mcm tak cuti..
bz..
jgn tyer lak die kjer per...
tu hal terlalu peribadi..
aku kne faham die..
dh tgk sendiri kjer die mcmne....
mesej jgn terlalu mengharap..nanti hampa
call pow sama..
bg aku kalau die call sekali pow dh syurga rseyer..;p
tapi susah nk dpt..
nak wt cmne..nielah hakikat kne terima
bercintan cintun dgn org jauh


kekadang aku jelessss....
tengok org leh g jalan2..
sumpah...tak tipu..
hati aku meronta2 tau nak gak rse mcm tuh..
sampai 1 tahap...nantilah...
aku de kenderaan sendiri...
aku round habis sume tempat aku nak pergi..
hehehe..;p
insyaalllah...
saat tu pasti akan tiba..
sabarrrrrr......;p



korang lak kalau cuti selalu g mne????


jangan jadi mcm kiter...
kalau de peluang g jalan2..
pergilah..
enjoykan diri...
sangat boring owwwwhhhh....duk sorang2..
tengoklah alam semesta nie...
tenang2kan fikiran....
okey...;p

Thursday, 20 May 2010

hari nie masak lauk kari ayam..;p..horey3


yum..yum...my kari ayam..;p



alhamdulillah...


hari nie rezeki kami murah lagi..;p


dapat mkn berlauk...


makan nasi dengan lauk kari ayam..;p



hari nie aku keluarkan wet poket sendiri...


g beli barang2 dapur..


lapar..


pastuh teringin nak masak berlauk


sambil tuh nak mencuba masakan menu yg lain..


aku tengah belajar memasak..


alhamdulillah setakat nie dah banyak menu masakan


yang aku cuba..


info melalui internet,buku masakan,bertanyer dan tengok org masak kt dapur


suke3.....;p


tapi belum berani nak jamu org makan ramai2..




untuk sorang n kekawan hostel bolehlah..


ni pow masak pakai campak2 je..


janji menjadi..


sekarang dah leh set masa untuk masak


mule2 dulu 1jam lebih gaklah nak siapkan makanan


sekarang nie bolehlah dibanggakan..


10minit jerk dh siap


tu pow..hasil kerjasama dayah n nurul..


kalau tak tolong..memang renyah cikit..


yelah masak sorang2...terkejar2..


hik3..





sangat hepi dapat jamu kekawan makan..;p


dah pandai masak kari ayam..


sedappp gak ....hik3..;p


puji diri sendiri..


pasni nak try menu lain lak..




bolehkah aku setenang mereka..;p.

ermmm...


jiwa ragaku ketika ini...
sedang kacau bilau...
hahaha..


rse sakit sangat....
banyakyer masalah yang timbul..
sabarkah aku....
tenangkah aku...
kuatkah aku..
untuk menghadapinyer sorang diri.

sakittt.....

pening kepala memikirkan satu persatu masalah yg timbul
memang parah kalau diikutkan sangat..


kenapa?????
kenapa masalah itu tak pernah pergi
dan tak perlu kembali lagi


aku...
jika 1 masalah selesai..
akan tiada lagi masalah yang lain
jangkaan aku sangat melesit sekali..
bahkan masalah itu semakin bertambah setiap hari...


aduhhhh....
mengeluh aku....
keluhan yg terpakse aku luahkakn


ahhhhhhhhhhh.......
mampukah aku tempuhi permasalahan ini
sorang diri....
huhuhu..;'(


kekadang inginku menjerit sekuat hati...
nak luahkan semua masalah ini...
biarkan....
bebanan ini hilang ...
tapi...
aku hanya mampu menangis ..
menangis sorang diri...
ohhhhh......
keciannyer...


tetapi menangis itu bukan bisa mengubat segala permasalahan..
kadangkala membuatkan diri kiter semakin parah..


aku cemburu..
cemburu melihat mereka...
mereka yg ku lihat dari luaran..
tenang...cool jerk,,,ceria2 selalu
tersenyum selalu..
bahkan mereka lagi punyai masalah yg lebih berat dariku


mengapa????
mereka tenang sahaja...???
wahh...semakin kuat cemburuku...
kekadang inginku risik2 kepada mereka..
apakah ilmu atau petua....
yg membolehkan mereka setenang sebegitu...
aku ingin tahu....


bolehkah aku setenang diri mereka???

ku pinta jawapan yg ikhlas dari kalian...;p

Wednesday, 19 May 2010

rancangan to host 2010 dah habis..;p



tahniah...;p..juara top host 2010




rancangan top host dah berakhir sudah..

juara pow dah tahu sape...






tahniah...;p

buat...

Syazwani Diyana Mohd Isa, 24 tahun, Ijazah Penyiaran Universiti Teknologi Mara, Pelajar Ijazah Sarjana Komunikasi Massa, Pembantu penerbitan sambilan di Astro, Idolanya Datin Norazlina Redzuan.




dia memang berbakat..;p

suke tengok cara die mengendalikan sesuatu rancangan..

nampak dah bakatyer yang terserlah..



tahun nie juara still kaum wanita lagi..;p



kaum lelaki bile lagi???

hehee...;p

alhamdulillah..1 masalh dh settle..;p

mule2 takut2 nak call my uncle..;p


siap bce doa bnyakali..
sebelum call..


nie firstime call my uncle di kg..
tu pow minta no kt nurul..
huhuhu..


kiter memang sgt pemalu n pengecut
bab2 angkat telefon atau call org
wahhh...sampai gituh sekali
tu kenyataan.....non tipu2.....;p



kalau tempat kjer..
konfem wt tak tau je kalau telefon klinik berbunyi
hehehee...;p
tapi tu seblum en.azie berhenti..
sekarang dah ok cikit..
beranikan diri..
cakap dgn org kiter sgtlah berani tapi cakap dlm telefon
masyaallah...
punyerlah penakut..
kecuali my family jerk


oppsss...
dah lebih lak..
bukan pe kekawan..
suara kiter adalah manja..
dan sebijik macam budak kecik
pernah call org..
tengah urgent sgt time tuh...
boleh lak org tuh letak telefon pas kiter call..
die ingat kiter saje2 suke2 telefon
aiyooooooo......
de gak org terus tersangkut lepas dengar suara kiter
siap ajak main sexs...
sangat giler meka nie..
kiter tak suke...huhuhu
sejak tuh...kiter tak mau call2 org..
handphone pow...no yg kiter save je kiter angkat..
lain...harap maaf..;p



kiter tak tahulah....
bile suara nie nk bertukar..
umo dah nak masuk 23tahun..
waaa......sudah semakin bertambah umo kiter



alalaa....
harap maaf ye kekawan..
kiter banyak membebel lak..;p..hik3



pasal call my uncle..
sebab nak tyer my turn..
dapat wet kutu merayap..
hahaha...ada ke mainan tuh
so jgn percaya..okey


sssss.....
ssssss....kiter tak call..
kiter cume main mesej jerk
hehehe...sangat keji ok
punyer pengecut nie

takper2 janji my uncle balas mesej kiter
...;p..hehehe


alhamdulillah...
doa kiter dimakbulkan...
selesai sudah 1 masalah....
sebelum study nanti..
kiter dapat wet tuh..
horey3....;p
jumlahyer....adalah rahsia..


tapi sangat lumayan okey...;p
lega sangat dah..
lepas sudah untuk perbelanjaan kiter setahun...
time belajar nanti..
hehehe..;p

tq uncle..
so sangat beruntung...
bile de simpanan jangka pendek n panjang..;p


syurganyer....
senyum sampai ke telinga..;p

Tuesday, 18 May 2010

hari nie mkn siput sedut..yum..yum..;p




yum..yum..;p..sedapyer




wahhh...


alhamdulillah..murah rezeki hari nie..;p


hari nie makan nasi dgn masak lemak siput sedut


yumm...yum...;p


kelmarin aku baru pas mkn siput sedut masak tumis pedas


kat umah pakcik aku..




hari nie mkn lagi..


mak dayah bawa lauk untuk kami..




biase siput sedut tuh mbuat masak lemak jerk


dah sedap..;p




tapi pakcik kiter wt masak tumis pedas de manis2 cikit


tu resepi die wt sendiri..


rsenyer sedap..tapi non kuah2 mcm masak lemak..


tapi kalau letak kat nasi automatik mcm de kuah..;p


kiter dah pandai buat masak dua jenis masakan nie


dah try..;p


sgt berjaya okey..;p





p/s


sebenaryer 2minggu lepas mengidam nak sgt mkn siput sedut..


alih3 minggu nie dapat makan...


free lagi tuh..


terima kasih..alhamdulillah..


syukur sangat..


dh lepas kempunan aku...hehehe..;p

Monday, 17 May 2010

selamat hari guru..;p

setiap tahun kiter sambut hari guru..

tanggal 16 mei...

menjadi tarikh keramat wt sume guru2 di malaysia..;p




wahai guru2 sekalian..

selamat hari guru...;p



terima kasih diatas segala jasa n pengorbanan guru

ketika syer menjadi anak muridmu..;p



aku de 5 buah sekolah yang pernah aku masuki



1) sk sungai tiang baroh,selekoh,perak

2) smka irshadiah bt 26 bagan datoh,perak

3) smk tun abdul razak selekoh..perak

4) smk khir johari sg sumun ,hutan melintang,perak

5) smk khir johari tg malim,perak



rindu zaman sekolah .....;p

banyak kenangan manis dizaman sekolah dulu...

menjadi kenangan terindah yang tak kan pernah aku lupakan..



terima kasih cikgu...;p




pagi tadi sebelum aku lik ke tempat kjer


aku sempat wish hari guru buat makcikku..

n aku juga tak lupa berikan ciuman pipi n pelukan..

die makcik n ibuku di perantauan ini..

die sorang guru yg sgt komited dgn kjer..

seorang guru bahasa inggeris n

pengajar sambilan muet di upsi

sekarang menjadi penyelia petang di smk khir johari tg malim..





good luck my honey..;p



love him so much...;p





hari nie die dh mule exam...

nak call ke tak nie????

ermmm....




sebenaryer kiter dh lost contact

buat sementara waktu dgn die..

rindu sama die..

hehee..;p




takpe...

die bukan g joli..

die bz gh study n kjer..

sabar erkkk...

jap jerk..




nie last sem buat die..

tabik dgn semangat die..

walaupow dah bekerja still nak sambung study..



aku kne de semangat mcm die gak bile start study nanti..

die kater sume nie untuk mse depan kami nanti...

alhamdulillah..n amin..;p



awak...

kiter tunggu awak habis exam

baru contact awk..

good luck....

kiter doakan awk dapat jawab exam dgn baik..

semoga awak lulus n berjaya exam nie..

amin...;p




kiter dh call die pagi tadi wish good luck..;p





Friday, 14 May 2010

safi balqis dihatiku..;p


nie 1 set produk safi balqis yg kiter gune...;p





me....serba hijau..;p






wahhh3......;p

dah pandai nak kongsi citer kt org erkkkk...

hehehe3...







maaf..

nie bukan acara untuk tayang harta benda..

saje nak kongsi citer okey..

mulai awal tahun nie..

kiter dah gune 1 set produk safi balqis....

bukan baru gune..







sebelum2 nie guna gak..

tapi tak full..

beli bende yg biase pakai jerk..

tapi sekarang tak lagi..

kiter dh gune 1 set punyer barang..

tu pow kiter try cikit2 dulu..







sebab tak berani nak beli terus 1 set ..

takut tak serasi dgn wajah kiter..

sekarang alhamdulillah...

produk nielah kiter cari2...

1 set produk nie sgt serasi dgn diri kiter..







biaselah..

wanita kan suke pada kecantikan..

luaran dan dalaman...

begitu juga dgn kiter..

sudah pandai menghias diri...

ceeeewahhhh...;p







mse firstime pakai..

mcm tak yakin jerk dgn produk nie..

tapi try2 lagi..

ok lak..

malah..tak leh jauh dari produk nie...

bg kiter..

safi balqis best sgt...







antara produk2 yg kiter gune...





1 ) lotion...

memang wangi....n licinkan n lembutkan kulit...






2) deoran

tahan lama...bile pakai..bau die pow ok..

ikut org gak kot..

de gak sesetengah org tak sesuai...badan still berbau gak







3) krim siang..

nak g mne2 kiter wajib pakai nie

kalau malas..kiter gune nie je pow dah cukup..

tak yah pakai bende lain







4) krim malam..

wajib pakai ..

sebelum pakai kiter cuci muke dulu...

kalau kter ,kiter suke cuci muka pastuh ambik wuduk..

lap ala2 kering baru pakai krim nie

bile bangun rse g cuci..wajah rse segar..kulit pow lembut jerk






5) pencuci muke...

nie memang selalu pakai..

biasenyer pas g mne2..kiter konfem pakai nie

wajah rse segar,relaxs..n lembut







6) toner.

kekadang je pakai..

tapi wajib de dlm simpanan..







setakat nie..tu je yg kiter pakai..

sume ok..sesuai dgn kulit kiter

kebetulan alhamdulillah..

kiter takde masalah dgn kulit





pasni kiter citer lain lak..;p






korang lak pakai produk per??

leh kongsi tak ???







kiter sudi mendengar..;p





Slot Akasia Adamaya di Tv3 dah habis..;p


salam sume..;p
hari nie episod terakhir adamaya....
korang tengok tak???
rugi sesape yg terlepas tgk citer nie...;p
aku pow rugi gak sebab tak dapat tengok dari awal..
best sangat citer nie...
lagi2 bile ada adik kecik comey tuh...;p
watak sbg amani..
so cute okey budak tuh..
pandai lak tuh..
kalau ranking bagus..mesti de ulanagn kan..kan??
harap2 de ulangan lagi citer tuh..
hehehe..;p
citer best sangat...ending die pow ok..
de lagi ke kisah mcm tu jadi sekarang nie???
mungkin de kot...
bile fikir2 lik...
ermmm....wa teringat lak xbf kiter..
hope die ok n tak jadi mcm dani...
doa yg baik2 tuk die..;p
lalalala.....;p

Wednesday, 12 May 2010

bising tul minah nie...huhu..

dah lama tak main..;p



permainan fab kiter..;p






wahhh..

piala thomas n uber dah start.

suke2...;p




badminton my fab...

tak kisahlah sape yang main..

negara yang main..

aku suke jerk..

tgk skill diorang main..




tapi yang tak bestyer..

minah nie bising tul mulutyer..

tak tenteram aku nak tgk..

pasal sukan aku n dayah minat giler..




yang tak bestyer..

dayah nie tak reti senyap...

bingit telinga aku...

walaupow pasukan yang kiter suke tuh main tak bagus..

lagi tak suke orang sebut pasukan yg tengah main tu kalah..

belum habis main lagi..

bising2 lak die

aku lak yg tension..ish




hehehe..

ala...korang pow 2x5 gak..

bising2 tgk sukan..

tahulah tgh xcited..aku pow bising gak..

tapi agak2lah

meka dalam main tuh..

bagilah semangat..walaupow nampak mcm peluang menang nipis

meka tension tuh...

cube kiter yg tengah main...

ntah2 lagi teruk daripada meka..

hik3..;p




minah nie..

orang tu yang kalah..

dia lak lebih2..

marah kami lak..

tu dah lebih beb..

gua pow panas..

dahlah time kjer lu syok tgk sukan..

kami yg berkejar2 kjer..

amboi2....pastu kalah kami lak die tempat lepas marah

nasib kami bukan tukang belasah...




hehehe...

nie bukan kutuk yer kekawan

sebab aku dah sound die dah...

sape suh bising2..;p

sorrylah kawan...

ko bising sangat...melampau sgt..

aku terpaksa marah..



aku pow geram..

sebab tak dapat tgk sukan tuh dgn tenteram..

ko asyik nak cakap bende yg tak bagus..

n pukul org tetiba..

aku pow naik fed-up

bukan fed-up tgk sukan..tapi sbb ko bising sgt..

ishhhh3...




nurul..

pe kater kiter gam je mulut dia n ikat tgn n kaki die..

ok tak???

hehehe..;p

deraan terpaksa...







miss.....huhu

sunyinyer tanpanyer...


cinta hati kiter takde..huhu

cinta hati kiter dh hilang

bile nak habis....

baliklah cepat..

huhuu...

kiter dah nangis...

selalu tgk gambar kamoo..

kiter rindu..huhu..;'(



Tuesday, 11 May 2010

best bile dapat kawan kembar..;p

meka kembar seiras..comey kan meka..;p
cuba teka mane satu kakak n adik?????..;p

aku n eyna..;p di sg bill


aku n nani..;p

kat atas tuh kawan kembar aku...;p

sweet kan meka nie..;p

nama meka nur amnina dan nur amnani

perwatakan sama..wajah sama..fizikal pow sama

cantik sgt meka nie..;p

semua aktiviti meka buat bersama2..

tak berpisah...dari kecik

sekolah sama,tempat sambung belajar sama

tempat kjer sama cume lain jabatan..

de sesape nak berkenalan dgn meka tak????

sayer nak...eeee tak malu....letak nama sendiri..hik3..;p

gurau jerk..

aku kenal meka nie di alam maya..

melalui tagged...tahun lepas..

kebetulan meka xstudent politeknik sg behrang,perak

tahun nie meka konvo..bulan mac yg lepas

time tulah aku berkesempatan berjumpe

dan berkenalan lebih rapat lagi..;p

lagi best bile meka nie sporting giler2..

family meka pow sgt sporting..tak rugi dapat berkenalan dgn meka

meka muda setahun daripada aku..

kami still jadi kwn baik sampai sekarang..

dan aku juga dapat keluarga angkat yg baru..

siapa lagi kalau bukan keluarga meka..

sonok sgt..

thanks so much eyna,nani n family

friends forever okey..;p

Monday, 10 May 2010

akhiryer terluah gak rse ketidakpusan hati ini..

hari nie kjer mcm biase...;p
ramai patient n sangatlah busy
biaselah hari isnin..



memang tak lari dari kesibukan..
lagi2 musim tak sihat nie..
semoga orang2 yang datang yang buat rawatan diklinik
nie sihat kembali seperti biase..
amin...;p




opppps...
dah terlajak citer lain lak yer..
hehehe...sorry..



tajuk kat atas tu disebabkan..
alkisahyer...




pagi tadi de sorang patient panel upsi
dah terlebih bil tuk 1 form.
so kalau nak ambik ubat lain kne isi form lagi
so form kedua tu kne isi tarikh lain..




aku n dayah perang mulut pasal bende kecik nie..
dayah dah tersilap tulis tarikh..
die nak wt hujung bulan..
yang aku lak..buat tarikh esoklah..




dayah kater nanti pe org upsi kater..
pastuh aku jawab ..nape lak??
sebelum nie ok jerk..
takde org call pow..
tgk patient lain tu ok jerk..
lagi hari2 datang.. 1 family lak tuh..
patient nie bukan ambik mc.
.die ambik ubat jerk 1 form cume leh gne untuk RM 35
pasal tarikh berbalah lak kitorang..




aku memang cakap terus kalau rse tak ok..
lagi elok ...
habis tuh sebelum2 nie korang buat ok jerk..
takde pow ko cakap mcm nie..
hari nie mimpi pe lak.. salah lak...
pelik aku..





kalau cakap dgn dayah ..
die nak menang jerk..
so aku pow tak nak mengaku kalah..
sorry..




lagi2 bile aku teringat pasal kes minggu lepas..
meka yang salah ..
aku lak yang kne marah..
aku yang tak tahu paper..
jadi mangsa..
selalu macam tuh..
sape yang tak naik angin..
nasib mood aku hari tuh baik sgt..
siap leh senyum2 lagi walaupow hati rse sakit
lagipow aku gh demam panas mse tuh..




kes pasal...
bende nie dah banyak kali aku tegur..
diorang buat bodoh jerk..
lama2 malas nak cakap dh..
janji aku dah tegur..tak nak dengar sudah
pasal tulisan kat bekas ubat atau plastik ubat
tulisan meka cantik2 belaka..



aku mengaku aku punyer tulisan memang buruk..
tapi leh baca lagi tuk patient
tapi korang??




tak ambik pedulik pow hal ini..
seriusss..
aku memang cerewet bab kjer..
hehehe.. ;p




bukan nak perfect..tapi cukuplah jika wt kjer dgn baik
korang bukan kjer tak bagus..
ok jerk..aku hepi cume bab nie jerk..
aku pow tak bagus gak..de gak wt salah



kesian kat patient..
lagi kesian dgn pakcik2 atau nenek2 yang dah tua..
mata meka bukan jelas lagi nak membaca..
mcmne lak kalau yang tak tahu membaca.. ???
sgt kesian tau..




pernah aku tegur..
dayah kater ..
nanti adalah orang yang tolong bacakan..
anak die ker.cucu2 die ker..jiran2 die ker
terdiam aku...
sedih dgr die cakap mcm tuh




kater2 dayah buat hatiku sedikit terguris..
bagaimana jika ibuku yang dapatkan rawatan..
ibuku buta huruf...
jika die tinggal sendirian ..
siapakah yang dapat menolong die
begitu juga dapat kurasekan kepayahan
pakcik2 atau sesiapa sahaja yang mengalami keadaan nie
sangat kesian dgn mereka...;'(
huhuhu



aku pernah mengalami situasi begini
ketika menjaga arwah atok dan insan2 tersayang yg
pernah aku berkesempatan menjaga meka ketika hidup meka
siapalah yg akan membantu..
jikalau bukan kiter..



patient yang marah aku tuh..
orang india..
die dtg waktu mlm..n datang balik tak lme pastuh
die tyer ubat yang bg tadi ubat minum ker sapu
aku jawab ubat minum..
die dgn nada marah n tegur aku..
lainkali bg tulis baik2..kasi org faham baca nie ubat
nie jiran sayer..org tua jge cucu
die tak tahu bce..
tadi die tyer sayer..nie ubat makan ke sapu..
ubat tu ubat sebu perut untuk makan..
tapi die bce atau aku bce ubat sapu perut
kan lain jadinyer..
tulisan huruf e mcm a
b mcm p



mase tu aku kjer dgn nurul..
die buat dek je bile aku tegur..
dgn dayah pow..aku pernah kne gak..
kesian aku..
selalu kne amarah org..
tapi aku diam jerk..dlm hati hanyer allah je yg tahu


ya..allah ..
tabahkanlah hatiku menghadapi ujian mu ini ya allah
amin...;p


memang manusia nie punyai pelbagai ragam
yang kadangkala merimaskan kiter..
aku juga tak terlepas daripada rse merungut,marah..
dan bermacam perasaan lagi..
tapi..
dalam setiap naluri2 itu...
tidakkah ada sedikit rse kasihan dan simpati
kepada insan2 yang punyer kelemahan..


maaf..
terlalu panjang lebar aku menaip
ini sekadar luahan ...
yang telah aku luahkan kepada dayah pagi tadi..
aku seperti org lain....punya hati yang jahat juga..
tetapi tak salah kan jika...
rse ketidakpuasan hati itu dapat diluahkan didepan
bukan dibelakang kiter..;p


maafkan aku dayah..
sebab terpaksa berterus terang...
dan berkasar bahasa dgn ko..
bukan niat dihati nak cakap begitu
tapi itulah kebenaran yg harus aku katakan..
terpulang jika ko ingin mendengarnyer atau tidak


aku sudah merasa lega sangat...
alhamdulillah..;p